سس مخفی آرکئون استارتاپ اتریشی یک میکروب کوچک است که در یک آتشفشان زیر آب یافت می شود. این یک محیط پرفشار در دمای بالا با مواد مغذی بسیار کم است، جایی که میکروب ها از مواد مغذی موجود در گاز تغذیه می کنند.
آرکئون از این قدرت برای تبدیل انتشار CO2 به اسیدهای آمینه استفاده می کند – از آن در تخمیر گاز برای تبدیل انتشارات مضر به غذا استفاده می کند.
گرگور تگل، بنیانگذار و مدیر عامل Arkeon می گوید: «اگر می خواهید چنین میکروبی را پیدا کنید، جستجو را روی میز یا باغ خود شروع نکنید. “شما باید به جایی نگاه کنید که میکروب هایی با خواصی که ما هنوز در مورد آنها نمی دانیم، مانند ته یک آتشفشان وجود دارد را بررسی کنید.”
این میکروب کوچک می تواند تاثیر زیادی داشته باشد. تولید مواد غذایی مسئولیت حدود یک چهارم کل انتشار گازهای گلخانه ای را دارد. برای مثال، یک همبرگر گوشت گاو را بخورید و 2 کیلوگرم CO2 تولید کرده اید.
فناوری Arkeon امکان تغییر همه چیز را ارائه می دهد و به جای تولید CO2 برای تولید غذا، از CO2 غذا درست می کند.
تغذیه میکروب ها از گاز
تخمیر گازی فرآیندی مشابه تخمیر دقیق است – روندی که سرمایهگذاران فناوری غذایی اخیراً شروع به جهش کردهاند و 133 میلیون دلار در سال 2021 و 90 میلیون دلار در سال گذشته سرمایهگذاری کردهاند، عمدتاً در مرحله بذر.
تخمیر دقیق از پیوند DNA برای وارد کردن ژنهای حیوانی به میکروبهای مخمر استفاده میکند – به این معنی که وقتی آنها دم میشوند، در فرآیندی مشابه با دم کردن آبجو، مایعی شبیه شیر تولید میکنند. میکروب ها از کربوهیدرات ها و قندها تغذیه می شوند.
تگل توضیح می دهد که فرآیند تخمیر گاز آرکئون چندان متفاوت نیست. این بسیار شبیه است، اما به جای استفاده از مواد مغذی مبتنی بر قند، که باید در زمین های کشاورزی پرورش دهید، از دی اکسید کربن و هیدروژن به عنوان خوراک خود استفاده می کنیم.
آّب و هوا پیروز می شود
اگر بتوان آن را افزایش داد، تخمیر گاز میتواند حتی بیشتر از تخمیر دقیق برد آب و هوایی را به ارمغان بیاورد. اما کاهش زمین و انتشار گازهای گلخانهای مورد نیاز برای تولید مواد غذایی و بازیافت به طور همزمان لازم است.
فرآیند آرکئون اسیدهای آمینه، بلوک های سازنده پروتئین را به شکل پودر تولید می کند. تگل میگوید محصول نهایی را میتوان برای استفاده در پودرهای پروتئینی و محصولات پروتئینی جایگزین یا به صنعت لوازم آرایشی فروخت.
در حال حاضر آرکئون دیاکسید کربن خود را از کارخانههای آبجو تامین میکند، اما تگل میگوید ممکن است در آینده بتوان گاز را از تولیدکنندگان انرژی دریافت کرد – چیزی که آنها باید مشتاق باشند تا به آنها کمک کنند تا با مقررات انتشار گازهای گلخانهای مطابقت داشته باشند.
تگل میگوید هنوز مشخص نیست که آمینو اسیدهای تولید شده از طریق تخمیر گازی باید از طریق فرآیند تأیید غذاهای جدید اتحادیه اروپا، که غذاهایی مانند گوشتهای کشتشده و تخمیر دقیق را تنظیم میکند بررسی شود یا خیر.
بخش تخمیر گاز حبابی در اروپا
Arkeon تنها استارت آپی نیست که روی تخمیر گاز کار می کند. سولار فودز فنلاند وجود دارد که 76 میلیون دلار جمع آوری کرده و اولین محصولات خود را برای مصرف در سنگاپور تایید کرده است. Solar Foods کمی با Arkeon متفاوت است. پروتئین آن به جای اسیدهای آمینه ای که آنها تولید می کنند، از خود میکروب ها ساخته می شود.
همچنین شرکتهایی مانند دیپ برانچ، مستقر در ناتینگهام در بریتانیا، و کالیستا، مستقر در ایالات متحده، روی تبدیل CO2 به خوراک دام کار میکنند.
کالیستا 30 میلیون دلار از BP جمع آوری کرد – نشان دهنده علاقه شرکت های انرژی به زنجیره ارزش بازیافتی کربن دی اکسید است.
همچنین شرکت هایی مانند Second Circle مستقر در برلین هستند که از تخمیر گاز و میکروبی که در کود اسب یافت می شود برای تبدیل CO2 به مواد شیمیایی برای استفاده در صنایع شیمیایی استفاده می کنند.
کمبود بیوراکتور و مشکلات هیدروژنی
آرکئون قصد دارد آمینو اسیدهای آماده لوازم آرایشی خود را در سال 2024 وارد بازار کند و سپس محصولات غذایی خود را در دو سال آینده وارد بازار کند.
قبل از اینکه این اتفاق بیفتد، آرکئون باید به اندازه کافی تولید را افزایش دهد تا به برابری قیمت با تولیدکنندگان اسید آمینه فعلی نزدیک شود. کمبود بیوراکتور یکی از موانع است – افزایش تقاضا برای آنها، همراه با کمبود فولاد، منجر به انباشت سفارشات شده است.
همچنین تگل می گوید: “در نهایت، اگر به جای ویتامین، یک داروی مسکن داشته باشید، مشکلی نخواهید داشت.”
کربن دی اکسید ثابت می کند که یک بلوک ساختمانی تجاری قابل دوام است. شرکت ایر، مستقر در نیویورک، طیف کاملی از اقلام از جمله ودکا و عطر را با استفاده از دی اکسید کربن جذب شده از هوا توسعه داده است. این شرکت جاه طلبی دارد که به تنوع خود ادامه دهد، زیرا سوخت جت و شکر هر دو به عنوان پروژه های آینده ذکر شده اند.
تگل میگوید مهمترین هزینه ما هیدروژن است که برای تغذیه میکروبها لازم است – که با کمبود هیدروژن سبز تشدید میشود. «این بزرگترین هزینه ماست. 60 درصد هزینه های تولید را تشکیل می دهد.
با توجه به قیمت فزاینده غذا در سراسر اروپا، نگرانی هایی در مورد سرنوشت شرکت های نوآورانه فناوری مواد غذایی وجود دارد که برای بسیاری نمادی از کاهش شدید قیمت سهام غول گوشت جایگزین آمریکایی Beyond Meat است که در سال 2022 83 درصد کاهش یافت.
با این حال، تگل مطمئن است که تخمیر گاز همچنان از حمایت سرمایه گذاران برخوردار خواهد بود. در نهایت، اگر شما تکنولوژی داشته باشید که به جای ویتامین، مسکن است، مشکلی نخواهید داشت.